Lancering goudleertas door Goudleer-atelier Van Soest in samenwerking met Tassenmaker Mutsaers

Op 17 november 2014 vindt de lancering plaats van een exclusieve, ambachtelijk vervaardigde goudleertas, die tot stand is gekomen door een samenwerking tussen Goudleer-atelier Van Soest en Mutsaers Lederwaren.
Goudleer-atelier Van Soest, gevestigd in Wateringen, is de enige goudleermaker in Nederland. Eigenaar Sebastiaan van Soest is de tweede generatie die het oude ambacht van goudleer maken in leven houdt. Goudleer is leer waar een zilveren laag op aangebracht wordt, afgelakt met een goudgele vernis, die zorgt voor de fraaie gouden glans. Goudleer heeft zijn oorsprong in de 14e eeuw en werd onder andere gebruikt als wandbespanning en bekleding van meubilair in paleizen en kastelen.
Mutsaers Lederwaren uit Kaatsheuvel is eveneens een familiebedrijf waar traditie hoog in het vaandel staat en kennis van vader op kind doorgegeven wordt. Al sinds 1962 is het een van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van leerbewerking.
Op de tas, die zwart van kleur is, is in goudleer het patroon van de vijf zintuigen gemaakt, naar het werk van Maarten van den Heuvel (omstreeks 1640). Het plantaardig gelooide leer waarvan de tas is gemaakt zorgt voor een ambachtelijk, eerlijk en milieubewust product. De combinatie van het oude ambacht en het gebruik van rijke materialen geeft de tas zijn unieke uitstraling.
De goudleertas is vervaardigd in een oplage van twee. Voor informatie over prijs en verkoopadres kunt u een e-mail sturen naar: s.vansoest@goudleermakers.nl
Meer over goudleerbewerking is te vinden op de vernieuwde website van Goudleeratelier Van Soest, die eveneens op 17 november 2014 zal worden gelanceerd: www.goudleermakers.nl